zaterdag 12 juni 2010

Blaas op, Engels drop

Door Malou, groep 7

Benodigdheden:
  1. Engels drop
  2. grijs knutselpapier op A3 formaat
  3. oliepastels
Maak groepjes van twee leerlingen. Koop een paar zakken Engels drop (wij hadden een zak Engels drop per zes leerlingen). Verdeel ze zo over de tweetallen dat elk duo een compositie van verschillende dropjes kan maken.
Geef de leerlingen een grijs tekenvel. Grijs, omdat hierop de oliepastelkleurtjes iets minder fel zullen zijn en ook het wit van de dropjes goed zichtbaar wordt. Laat de kinderen een mooie compositie maken van de snoepjes.
Op het grijze vel tekenen de leerlingen de dropjes groot na. Ze moeten echt worden opgeblazen! Er moet direct met oliepastel getekend worden, dus niet eerst schetsen met potlood. Het hele papier moet vol, dus aan de randen zullen halve snoepjes te zien zijn (afsnijding).

Kleur alles dropjes in. Kijk daarbij goed naar de lichtval: welk deel van het dropje zie je donkerder, en welk deel het lichtst? Varieer in donkere en lichte kleuren door harder of zachter in te kleuren, of een donkerder variant van een kleur te kiezen (beeldaspect: nuance). En natuurlijk worden de Engels dropjes na de tekenopdracht lekker opgegeten!

Blaas op, Engels drop - door leerlingen van groep 7

Geen opmerkingen:

Een reactie posten