zondag 24 oktober 2010

Dwarrelende herfstbladeren

Door Tyra, groep 8
Benodigdheden:
  1. wit tekenpapier op A4 formaat
  2. waterverf
  3. penselen
  4. pot water
  5. zwarte markeerstift, breed en smal
  6. gekleurd papier voor achtergrond
Vraag de leerlingen in de week voorafgaand aan deze les enkele herfstbladeren te drogen en mee te brengen.
Kies een blad dat je mooi vindt, en trek dit enkele keren om met potlood. Denk eraan dat de blaadjes niet allemaal op dezelfde manier op het papier staan, ze dwarrelen immers van de boom naar beneden. Overlapping van blaadjes mag. Zorg er ook voor dat enkele blaadjes van de rand van het papier afvallen. Later worden deze namelijk afgetekend op de buitenrand van het werk.
Schilder de blaadjes met waterverf. Gebruik water om de verf meer of minder te verdunnen. Kies voor de echte warme herfstkleuren en probeer overgangen in de kleuren aan te brengen. Dit doe je door de natte verf in elkaar over te laten lopen (nat in nat). Schilder de achtergrond blauw. Zorg ook hier voor kleurnuances. Je hoeft niet precies tot aan de blaadjes te schilderen, want straks worden deze nog omlijnd met een dikke markeerstift.
Wacht tot het werk goed droog is, en plak het op een gekleurde ondergrond. Omlijn de buitenranden van de bladeren met een dikke zwarte markeerstift. Gebruik een fineliner voor de nerven van de bladeren. Laat de omlijning en nerven doorlopen op de bruine achtergrond.
Door Shanti, groep 8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten