dinsdag 29 juni 2010

Planten van tante

Door Jeffrey, groep 7
Benodigdheden:
  1. zwart knutselpapier van 20 bij 20 cm
  2. stukje linoleum van 20 bij 20 cm
  3. potlood
  4. gutsjes
  5. drukpers
  6. witte blockprint
  7. glasplaat
In de vensterbank van tante Ans staat een bonte verzameling planten. Grote potten, kleine potten, hoge en lage planten, veel blad of juist heel weinig, planten met bloemen of juist zonder. Als het 's avonds donker is in de kamer van tante Ans is, ziet die verzameling planten er soms uit als een groep grote griezels ...

Teken de planten van tante Ans op een stuk linoleum en guts de voorstelling uit. Maak verschil in de bloempotten door de hele pot weg te gutsen of juist een randje te laten staan. Of breng versieringen aan in de potten.
Schud de fles blockprint goed zodat de olie zich vermengt met de kleurstoffen. Druppel de verf op de glasplaat en rol dit met een linoroller goed uit. Rol het lioleum goed in en maak zo meerdere afdrukken, waarvan de beste dan bewaard blijft.

Bij deze les werken we aan het beeldaspect ruimte. Door de voorstelling weg te snijden, blijft de achtergrond staan en krijgen we een negatieve voorstelling. Snijd je de achtergrond weg, dan krijg je juist een positieve voorstelling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten