maandag 5 juli 2010

Tropische vissen


Benodigdheden:
 1. wit tekenpapier op A3 formaat
 2. plakkaatverf
 3. kwasten
 4. schoteltjes
 5. potten water
 6. tekenpapier op A4 formaat
 7. viltstiften
 8. papieren handdoekjes
 9. stukjes spons
 10. tijdschriften
 11. schaar
 12. lijm
Na een bezoekje aan de 'Ocean' van Burgers Zoo, maakten de leerlingen van groep 7 hun eigen oceaan met tropische vissen. De opdracht was om een school van dezelfde vissen te maken.Verdun blauwe plakkaatverf met veel water op een schoteltje. Verf hiermee een A3 tekenvel en laat dit goed drogen. Stempel dan met behulp van een stukje spons of een prop papier waterplanten en koralen op het vel. Doe dit met onverdunde plakkaatverf.

Teken een vis op een vel tekenpapier. Vouw het vel dubbel en knip de vis uit. Kleur deze twee vissen in met viltstift, in felle kleuren, net zoals de tropische vissen in het zee-aquarium. Teken en knip op deze manier nog enkele vissen. Kleur ze net als de eerste twee; alle vissen moeten gelijk zijn qua kleur, ze mogen alleen in grootte verschillen anders is het immers geen school!
Maak een mooie compositie van de vissen op het blauw geschilderde vel. Stempel eventueel nog slierten van waterplanten over de vissen heen. Of knip uit tijdschriften groene stroken en plak ze op het werk.

Alle werkstukken zijn gemaakt door leerlingen van groep 7

Geen opmerkingen:

Een reactie posten