zondag 25 juli 2010

Meubels pimpen

Benodigdheden
  1. houten stoel per leerlingen, of een stoel per twee leerlingen
  2. verf op waterbasis in diverse kleuren
  3. verfbakjes
  4. verfrollertjes
  5. kwasten
  6. schuurpapier
  7. ammoniak
  8. kranten
Stoelen pimpen is een leuke opdracht voor de bovenbouw. Vraag kinderen of ze aan een houten stoel kunnen komen, of zoek via Marktplaats of de kringloopwinkel naar oude stoelen. Houd een klassengesprek over het pimpen van de stoel. Hoe ga je dat aanpakken? Waar moet je op letten? Kies je voor een thema, of ga je motieven schilderen? Welke kleuren wil je gebruiken? Hoe breng je de motieven of voorstelling over op de stoel? Uit de hand schilderen of maak je gebruik van een gesneden mal?
Maak een ontwerp op papier, waarop de kleuren en motieven/tekeningen die gekozen worden duidelijk aangegeven staan. Overleg goed over de taakverdeling als de stoel in groepjes wordt gemaakt. Wie gaat wat doen?

Zet de stoelen op krantenpapier. Schuur de stoel helemaal af en maak hem vetvrij met een doekje en ammoniakwater. Laat de stoel goed drogen. Neem het ontwerp met potlood over op de stoel. Schilder de stoel volgens ontwerp.
Onderstaande tafel is gepimpt door een groepje kinderen. Voor het blad is schoolbordverf gebruikt. De tafel staat nog altijd in onze klas, en fungeert als instructietafel. Handig, want je kunt er immers op schrijven!

Alle meubels zijn gepimpt door leerlingen van groep 8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten