zaterdag 3 april 2010

De mooiste vis van de zee

Groepswerk door leerlingen van groep 4

Benodigdheden:
  1. twee vellen wit karton op A1 formaat
  2. print van de mooiste vis van de zee
  3. vloeibare waterverf in blauw, groen 
  4. kwasten
  5. pot met water
  6. zout
  7. viltstiften
  8. glitter
  9. plaksel
  10. schaar
Lees het boek 'De mooiste vis van de zee' van Marcus Pfister voor, of vertel het verhaal: Regenboog is de mooiste vis in de zee. Zijn schubben zijn bezaaid met zilveren glitters. Maar hij is trots en ijdel en wil niemand een van zijn schubben geven. Daarom wil geen enkele vis met hem spelen. Regenboog voelt zich eenzaam en vraagt raad aan Octopus. Als deze hem aanraadt wat van zijn schubben af te staan, volgt Regenboog zijn advies op. Dan vindt iedereen hem aardig en wil graag met hem spelen. Pas nu is Regenboog echt gelukkig.

Vraag twee of drie kinderen om de achtergrond voor dit groepswerk te maken. In dit voorbeeld is de achtergrond geschilderd door leerlingen van groep 8. Beschilder hiervoor twee vellen karton met verschillende kleuren blauw en blauwgroen vloeibare waterverf. Strooi zout in de nog natte verf voor textuur. Laat de vellen goed drogen.
Elke leerling tekent een mooie vis of  kleurt het patroon van de vis in. Natuurlijk moet de vis schubben hebben, die maak je met de letter u!
Kleur de vis in met viltstift, maar laat één schub wit. Die schub krijgt namelijk glitters van de vis Regenboog.
Knip jee vis uit en maak samen een mooie collage van de vissen in de zee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten