maandag 26 april 2010

Als je haar maar goed zit!

Door Lotte en Floor, groep 8

Benodigdheden:
  1. tekenpapier op A4 formaat
  2. Oost-Indische inkt
  3. kroontjespennen
  4. tekenplankjes
  5. zwart papier
Vraag de kinderen een dag voor je deze tekenopdracht doet, iets extra's met hun haar te doen. Voor meisjes is dit misschien gemakkelijk, zij kunnen hun haar vlechten, opsteken, knotjes draaien enz. Maar ook jongens kunnen hun haar met gel in alle mogelijke vormen 'kleien'! Ter voorbereiding van de les laat je de kinderen oefenen in het tekenen met Oost-Indische inkt en een kroontjespen.

Om alle kinderen de achterkant van een ander te kunnen laten tekenen, moeten ze in een kring achter elkaar zitten. In het midden van de kring staan tafels om de inkt op te zetten. Voor kinderen die linkshandig zijn kun je er een kruk bij zetten voor het flesje inkt. Zie schema. De kinderen hebben een tekenplankje met het blaadje op hun schoot. Zie schema en foto.
Belangrijk bij deze opdracht is dat de kinderen geen contourlijn om het hoofd tekenen. De contouren van het hoofd worden gemaakt door middel van de haren!


Denk eraan dat de tekening in één les moet worden afgemaakt in verband met de gemaakte kapsels! Bij mij duurde de les anderhalf uur. Plak de tekeningen op een zwarte ondergrond.
Door Floor en Malou, groep 7

Geen opmerkingen:

Een reactie posten