maandag 5 mei 2014

Johoo een dodo!

Benodigdheden:

1. schetspotlood
2. kleurpotloden
3. viltstiften
4. fineliner
5. gekleurd papier van 35 bij 35 cm
6. afbeeldingen van de dodo

De dodo is een uitgestorven vogel die leefde in de bossen op het eiland Mauritius. Het dier was ongeveer een meter hoog en kon niet vliegen. De tamme dodo was een makkelijke prooi voor de hongerige scheepsbemanningen van de VOC, maar ook voor de katten, ratten, honden en varkens die met de handelsschepen meekwamen. Omdat de dodo op de grond nestelde, waren ook de eieren en jonge dodo's gemakkelijk te pakken. In minder dan een eeuw tijd was de dodo uitgeroeid. (www.natuurinformatie.nl) 

Zoek een afbeelding van de dodo en print hem uit. Teken de vorm van je dodo op je blaadje. Dun schetsen! Denk er goed aan dat je de kop en de poten meteen in de goede verhouding erbij tekent! Maak op z’n achterwerk veren.  Als je vindt dat je genoeg veren hebt getekend, teken je een vleugel in het midden van zijn lichaam. Dan teken je zijn oog zo precies mogelijk na. Als dat is gelukt, teken je de nagels en de achterste teen aan zijn lijf. Teken al je details op en aan je dodo. Kleur je dodo in en ga met een fineliner over je schetslijnen. Teken als je wilt nog een leuke achtergrond. Plak hem op gekleurd papier. 

Met dank aan mijn leerling Neil Visser, voor de tekening en de lesbeschrijving! 

4 opmerkingen:

 1. Neil Visser verdient een compliment voor deze mooie tekening. Hij geeft anderen zo ook goede inspiratie om zelf aan de slag te gaan.

  Fijne dag, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Complimenten, ik gebruik hem gelijk als inspiratie voor mijn 'seniorenschilders' . van deze site heb ik al heel wat inspiratie gehaald voor leuke workshops aan VOLWASSENEN... beetje aanpassen! Nogmaals dank.. met vriendelijke groeten van Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een leuke aflevering van Klokhuis kan als inleiding van de les gebruikt worden: http://www.schooltv.nl/video/het-klokhuis-dodo/

  BeantwoordenVerwijderen