zondag 24 maart 2013

Surrealisme met ogenDoor Yoni, groep 6
Benodigdheden:
  1. fototoestel
  2. tekenpapier op A3 formaat
  3. aquarelpotloden
  4. viltstiften
  5. penselen
  6. pot water 
  7. schaar en lijm
Surrealisten zoals Salvadar Dalí schilderden beelden in een hyperrealistische stijl met daarbij vaak onverwachte, verrassende of zelfs schokkende toevoegingen. Surrealisten laten hun fantasie de vrije loop en schilderen bv. droombeelden. 

In deze les worden ogen, die in het werk van de surrealist Paul Miró vaak voorkomen, op surrealistische wijze in een tekening opgenomen. Ogen zijn om mee te kijken, maar wat zou je in je droom met ogen kunnen doen? Misschien kun je er mee jongleren ... Of ze liggen op de schappen van een koelkast.... Of ze staan op een steeltje net als bloemen, en je geeft een boeketje ogen aan je moeder .... 

Door Neil, groep 6

Elke leerling bedenkt een surrealistische situatie waarin hij of zij zelf het middelpunt vormt en tekent deze. Op een los blaadje worden ogen getekend en fel ingekleurd met viltstift. De leerkracht maakt een foto van het kind zoals het zichzelf ziet in die surrealistische situatie en print deze uit. De situatie wordt ingekleurd met waterverf.  Aquarelpotlood kan ook: na het kleuren met een penseel met water bewerken zodat de kleuren vloeiend worden. Plak de foto in de tekening en plak vervolgens de ogen in het werkstuk.  

Door Henniya, groep 6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten