zondag 21 augustus 2011

Zonnebloem met verschillende materialen


Benodigdheden:
 1. zonnebloemen of foto's daarvan
 2. wit tekenpapier A1 formaat, gesneden in stroken van 30 bij 65 cm
 3. vijf verschillende materialen, bv. kleurpotlood, stiften, plakkaatverf, waterverf, oliepastels, aquarelpotloden, ecoline, wasco etc.
 4. kwasten
 5. potlood, liniaal
 6. gekleurd papier
 7. schaar
Bekijk met de klas hoe zonnebloemen eruit zien. Hoe dik is de steel, hoe ziet het blad eruit, hoe zijn de bloemblaadjes verdeeld, welke kleuren zie je in het hart van de bloem enz.
Verdeel het vel papier met dunne schetslijntjes in vijf vakken van 13 cm hoog. Maak een tekening van enkele zonnebloemen. Zorg ervoor dat de bloemen zelf getekend worden op de scheidingslijnen van de vakken, zodat je straks goed de verschillende kleurmaterialen kunt zien. Zorg er ook voor dat in elk vak minstens een halve zonnebloem of een blad getekend is.

Kies vijf verschillende materialen. Gebruik in elk vak een ander materiaal. Let goed op de scheidingslijnen. Bedenk zelf de volgorde van de materialen, bv. van felle kleuren (stiften) naar steeds minder fel (aquarelpotlood). Wat is het verschil tussen de materialen? Wat zie je en wat voel je? (textuur)

Plak het werk op een gekleurde ondergrond. Of: snijd de vijf vakken los van elkaar en plak ze met wat tussenruimte op een gekleurde ondergrond.

Door leerlingen van groep 7

1 opmerking:

 1. haai

  U heeft echt een super goede blog!!
  wilt u mij tips geven om ook zo`n succes volle blog te maken mijn blog: http://knutselenzoo.blogspot.nl/
  wilt u pliezz tips geven??

  groetjes van winny

  BeantwoordenVerwijderen