dinsdag 27 september 2011

Postzegelontwerp

Postzegelontwerp, door leerlingen van groep 6
Benodigdheden:
  1. wit tekenpapier op A4 formaat
  2. diverse kleurmaterialen
  3. liniaal
  4. 23 gaats perforator
  5. schaar
Een les voor de start van de actie Kinderpostzegels, 28 september 2011!

Sinds 1 juli 2010 kennen we in Nederland postzegels met een nieuwe waardeaanduiding. Voortaan staat er geen euroaanduiding meer op de postzegels, maar een cijfer. Op postzegels voor brieven of kaarten tot en met 20 gram staat voortaan een 1. Voor zendingen van 20 tot en met 50 gram binnen Nederland zijn er postzegels met een 2.
Bekijk met de klas een aantal postzegels met Beatrix erop. Waarom staat zij op veel zegels? Wat staat er nog meer altijd op de zegel (Nederland en de waardeaanduiding).

De kinderen gaan nu zelf een postzegel maken. Trek eerst met potlood en liniaal 1,5 cm van de randen van het tekenvel een kader. Teken binnen dit kader de postzegel, met een afbeelding van een koning(in). Vergeet de waardeaanduiding en de naam van ons land niet - in blokletters. Kleur de tekening in met materiaal naar keuze.
Leg de witte randen onder de perforator en maak zo rondom gaatjes. Knip de gaatjes op de helft door voor een mooi karteleffect. Hiervoor kan natuurlijk ook een speciale figuurschaar gebruikt worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten