donderdag 30 november 2023

Zie de maan schijnt door de bomen

Benodigdheden:
  1. wit A4 tekenpapier 
  2. oliepastelkrijtjes
  3. blauwe inkt, ecoline of vloeibare waterverf
  4. kwast
  5. krant
  6. schoteltje met water
  7. schuursponsje
Zie de maan schijnt door de bomen…. en in het licht van de maan kleurt alles blauw. 
Teken een grote maan. Schets een boom. Denk eraan dat de takken aan het eind steeds dunner worden. Teken een uil of kat op een van de takken. 


Kleur de boom in met oliepastel in meerdere kleuren blauw. Maak kleurverschil door harder of zachter te drukken. Kleur ook de uil/kat blauw ingekleurd. 
Teken ogen, oren, snavel en streepjes (veren) met zwart. 
Kleur de maan wit-geel en naar buiten toe steeds meer geel. 
Als alles is ingekleurd omlijn je alles met een wit oliepastelkrijtje, ook de kleinste takjes. Dit is een lastig klusje, want het wit zie je amper en je loopt het risico dat het witte krijtje blauw wordt (afkrabben dan!).


Tijd voor de achtergrond. Dit doen we met blauwe inkt, water en een schuursponsje. Op de witte lijnen zal de inkt, waarmee de lucht wordt ingekleurd, niet pakken. Hierdoor blijf je de tekening goed zien. 
Doe onverdunde blauwe inkt op een schoteltje en doop de zachte kant van het schuursponsje erin. Tamponneer met het sponsje langs de buitenranden van de tekening. Als je dichter bij de maan komt, doe je een klein beetje water bij de inkt. De kleur wordt dan iets lichter. Tamponneer deze lichte inkt in een grote cirkel om de maan, zodat je de maan echt ziet schijnen.

Door leerlingen van groep 7

4 opmerkingen:

  1. Erg mooie resultaten ook op de St. Jozefschool in Blokker. Zie: http://legendarischeletters.blogspot.nl/2014/11/zie-de-maan-schijnt-door-de-bomen.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wij zijn het in de klas voor de sint aan het maken en nu ziet het er al goed uit

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk Naomi! Ik zou het leuk vinden als je een foto van het prikbord in jullie klas zou opsturen!

      Verwijderen