maandag 5 juni 2023

FlowerPower Van


Benodigdheden:
  1. geprinte Volkswagen Van op A4 formaat
  2. viltstiften
  3. eventuele extra materialen, bv. draad (waslijn), restpapier (geknipte kledingstukken) - op aanvraag van de leerlingen. 
Ik ben niet zo van de kleurplaten, maar deze is te leuk om niet te doen. Daarbij wil ik ook wat meer dan enkel een ingekleurde Volkswagenbus. Deze van moet een flowerpower van worden! 


Bespreek de Flowerpowertijd, een jongerencultuur uit de jaren 60/70 van de vorige eeuw. De jongeren werden hippies genoemd. Ze protesteerden tegen oorlog - 'Make love, not war' - armoede en honger in de wereld.
Hippies waren herkenbaar aan kleding en haardracht: fleurige patronen, vrolijke kleuren, lange haren, baarden, haarbanden, slippers, wijdvallende kleding of juist superstrakke kleren (vrouwen gingen minirok en hotpants  dragen om hun onafhankelijkheid te benadrukken).

Laat foto's uit de flowerpowertijd zien en laat eventueel muziek uit die tijd horen: Doors, Janis Joplin, Beatles, (Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band). Bespreek de kenmerken van kleding en haar. 
Bekijk enkele Volkswagenbusjes uit die periode. Google hiervoor op 'hippie van'. Welke kenmerken uit die hippietijd zie je op de busjes?

De tekenopdracht luidt: maak van het witte busje een hippe vakantie-van en laat de kenmerken van de Flowerpowertijd terugkomen in je busje. Bedenk ook een achtergrond. En: wat kun je bovenop de bus nog vervoeren? Of wat hangt er uit de ramen?

Kopieer, plak in Word, vergroot en print.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten