maandag 10 december 2012

Geen groene kerstboom!


 
Door Gladys, groep 6

Benodigdheden:
 1. twee vellen tekenpapier op A4 formaat
 2. vloeibare waterverf
 3. kwasten
 4. pot water
 5. vloeipapier
 6. schaar
 7. liniaal
 8. potlood
 9. lijm
 10. goud- en zilverkleurige stift
Schilder een achtergrond voor de kerstbomen met vloeibare waterverf. Gebruik twee donkere onverdunde kleuren en laat ze in elkaar overlopen. Schilder snel en met grote halen, en sla stukjes over om witte strepen te houden.
Kies drie kleuren vloeipapier. Vouw de blaadjes enkele keren dubbel en knip er dan driehoekjes en vierkantjes uit. Maak een vel tekenpapier met een kwast goed nat met water en leg de stukjes vloeipapier hierop. Als het vloeipapier niet aan het papier vastzuigt, is de ondergrond niet nat genoeg. Ga er dan nog een keer met een kwast met water overheen. Het vloeipapier zal dan gaan 'bloeden'. Plak het vel op deze manier vol en leg het op de verwarming te drogen. Haal de stukjes vloeipapier van het tekenvel af als het helemaal droog is.

Door Lyan, groep 6

Vouw het met vloeipapier gekleurde vel in de lengte dubbel. Knip er langgerekte driehoeken uit van verschillende breedtes en hoogtes. Ruil eventueel met de leerling naast je als je meerdere kleurtjes wilt. 
Plak de drie bomen op de achtergrond. Overlapping mag. Plak de bomen niet allemaal op dezelfde hoogte, zodat je diepte krijgt. 
Gebruik een goud- of zilverkleurige markeerstift om de bomen te omranden. Teken ook een simpele takkenstructuur. Teken de stammen met bruin potlood of gebruik hiervoor ook de metallic stiften. 

5 opmerkingen:

 1. Deze staat er al eerder op, met mooiere voorbeelden...
  Ik heb ze vrijdag gemaakt, maar gekozen voor een achtergrond met pastelkrijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klopt Flappie, maar die was van groep 8. En na 400 nieuwe lessen maak ik inderdaad ook wel eens gebruik van mijn eigen klassiekers ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Okeeeeee !

  (vraga me af waarom mijn naam nog steeds op Flappie staat, aangezien ik die toch echt gewijzigd had haha)

  BeantwoordenVerwijderen