maandag 25 april 2011

Katten in de stijl van Laurel Burch

 

Benodigdheden:
 1. roze of lila knutselpapier op A3 formaat
 2. oliepastels
 3. plakkaatverf
 4. kwasten
 5. goud- en zilverkleurige stiften
 6. glitter
 7. lijm
Laurel Burch (1945-2007) is een Amerikaanse ontwerper en schilder. Ze groeide op in een gebroken gezien en verliet dit op 14-jarige leeftijd om naar San Fransisco te gaan. Ze onderhield zichzelf met baantjes als schoonmaakster en babysitter.
Ze ging sieraden maken en verkocht die op straat en later ook in winkels. In 1971 ging ze naar China, waar ze cloissoné ontdekte; dit is emailtechniek waarbij met metaaldraad gemaakte vakjes worden opgevuld met email. Ze paste dit toe op sieraden. Met steun van een Chinese zakenman begon ze haar bedrijf. Burch ging aan de slag met gegoten metalen en hout, stof, papier en porselein. In 1979 begon ze haar eigen bedrijf, Laurel Burch Inc. Ze maakte sieraden, maar ontwierp ook afbeeldingen voor op tassen, serviesgoed, dingen voor in huis enz.

Vooral de katten van Laurel Burch zijn erg herkenbaar. Bekijk een aantal van deze schilderijen op de website van Laurel Burch en bespreek de opvallende kenmerken: sprekende kleuren, patronen in dikke lijnen, ogen en neus zijn getekend met één lijn, gebruik van goud- en zilverkleuren.

De leerlingen tekenen op paars of roze papier een kat in de stijl van Laurel Burch. Inkleuren is hier gebeurd met diverse materialen: plakkaatverf, oliepastels, goud- en zilverkleurige stiften. Maak een rand om de tekening en breng accenten aan met glitters.
Door leerlingen van groep 7

2 opmerkingen:

 1. Hoi,
  ik volg je al een tijdje, ik geef les op een VSO school maar ik heb toch ook ideeen kunnen gebruiken.
  Ken je dez site ook?
  http://www.princetonol.com/groups/iad/lessons/categorized_lessons.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, die site ken ik. Leuke dingen te vinden, maar altijd wel een enorme zoektocht!

  BeantwoordenVerwijderen