dinsdag 12 december 2017

Kerstbomenbos

Door Danjel, groep 8
Benodigdheden:
  1. tekenpapier op A4 formaat
  2. verschillende kleurmaterialen, zoals wasco, oliepastel, waterverf, kleurpotloden, viltstiften
  3. muziekpapier
  4. bordkrijt
  5. groen papier voor achtergrond
  6. schaar
  7. lijm
  8. zwarte markeerstift
  9. groen papier
Verdeel een aantal verschillende kleurmaterialen over de groepjes in de klas. Een plek met verf (plakkaatverf en waterverf), een plek met krijt (pastelkrijt, wasco en oliepastel), een plek met kleurpotloden en viltstiften. De kinderen tekenen eerst op wit papier drie overlappende driehoeken, de kerstbomen. Deze worden ingekleurd met diverse materialen en patronen. De enige kleur die gebruikt mag worden is groen, in al haar nuances. Om te kleuren, kunnen ze plaatsnemen in de groep waar het materiaal van hun keuze ligt. Elke boom moet met een ander materiaal gekleurd worden, de kinderen moeten dus steeds van plaats verwisselen. Als de bomen klaar zijn, worden deze omlijnd met een dikke zwarte markeerstift. Ook de patronen moeten worden omlijnd. De bomen worden dan uitgeknipt (inclusief de zwarte omlijning!). Van bladmuziekpapier (Googelen en uitprinten) worden stukjes gescheurd en op een ander wit vel geplakt. Met lichtblauw pastelkrijt wordt de achtergrond gekleurd en uitgeveegd. Ga niet met blauw over de bladmuziek, maar raak wel de randjes van deze scheursels, zodat er een donkerder randje omheen komt. Plak de kerstbomen op het blauwe vel en plak dit werk dan weer op een groene achtergrond.

Door leerlingen van groep 7

Dit werk kan ook heel goed als groepswerk worden gedaan: de boomgroepjes van alle kinderen worden dan op een groot vel geplakt.

1 opmerking:

  1. Super leuk idee! Vanmiddag een aantal van jouw ideeën gebruikt voor het 'knutselen'. http://hippehaaientanden.blogspot.nl/2012/12/kerstsfeer.html?m=1

    BeantwoordenVerwijderen