dinsdag 25 augustus 2009

Je naam in stralen

Benodigdheden
 1. wit tekenpapier vierkant van 21 bij 21 cm
 2. watervaste zwarte stift
 3. zwarte fineliner
 4. eventueel wascokrijtjes
 5. zwart of gekleurd papier als achtergrond
Met de letters van je eigen naam kun je leuke dingen doen!
In deze les krijgen de leerlingen een vierkant vel tekenpapier. Vanuit het middelpunt (goed meten!) trekken ze een even aantal lijnen naar de kanten, zodat een oneven aantal vakken ontstaat. In het voorbeeld zijn tien hulplijnen getrokken die negen vakken opleveren. Binnen een vak schrijven ze hun naam in hoofdletters, waarbij de boven– en onderkant van de letters de hu-lijnen moeten raken; van binnen naar buiten of van buiten naar binnen. Door de schuinte van de vakken, worden de letters steeds kleiner, een opart effect (beeldaspect: ruimte).
Kleur de letters in met zwarte watervaste stift. In het aansluitende vak schrijf me met fineliner je naam zo vaak mogelijk. Schrijf in kleine letters en schrijf achter elkaar door. Hierbij zijn verschillende opties mogelijk: van binnen naar buiten, in een hoek, van links naar rechts enz. Op deze manier worden de stralen om en om gevuld met grote en kleine namen.
Eventueel kunnen de stralen met de grote letters nog ingekleurd worden met wascokrijtjes. Plak de tekening op een zwarte of gekleurde achtergrond.

2 opmerkingen:

 1. Echt super leuk ook leuk voor een project tekenen waar ik mee bezig ben! bedankt voor de tip

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De kinderen hadden niet altijd het geduld om het werk helemaal af te maken. Degene die wel af waren zijn heel apart.

  BeantwoordenVerwijderen