vrijdag 14 juni 2019

Portfoliomap

Portfoliomappen van leerlingen uit groep 6

Op onze school bewaren we de gemaakte werkstukken van onze leerlingen het hele school. Vlak voor de zomervakantie krijgen ze deze alles mee naar huis. Om de kunstwerken netjes te bewaren, maken we portfoliomappen. Onderstaande mappen zijn gemaakt in groep 6. Ik heb hiervoor de grote schetsvellen uit de kleutergroepen gebruikt. Deze zijn wat ruwer en nemen goed verf op zonder dat het gaat bobbelen.

Benodigdheden:
  1. schetspapier op A1 formaat 
  2. schuursponsjes 
  3. plakkaatverf in drie kleuren
  4. zwart knutselpapier
  5. goud- en zilverkleurige stiften
  6. zwarte wasco 
Knip de sponsjes in stukken: vierkant, rechthoekig, driehoekig - alles kan. Laat leerlingen in tweetallen drie kleuren verf kiezen en doe dit op een schoteltje. Per tweetal een schoteltje verf. Elk tweetal krijgt drie stukjes spons, voor elke kleur een.


Vouw de grote vellen in de lengte dubbel. Als het niet op de tafel past, laat de leerlingen dan aan de korte kant van de tafel staan. Stempel het vel vol en laat daarbij een rand wit van circa 2 cm om een witte lijst rond het werk te krijgen. Leg weg tot het droog is.

Trek op zwart papier enkele ronde vormen in verschillende groottes om (beker, dop plakstift etc.) Teken met goud- en of zilverstift patronen in de cirkels die de ronde vorm accentueren. Knip ze uit en plak ze op het grote vel. Trek met wasco lijnen naar beneden voor de bloemstelen.

Inhoud portfoliomap groep 6 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten