woensdag 5 december 2012

Drieluik in de stijl van Hans Innemee


Door Mike, groep 6

Benodigdheden:
 1. drie vellen gekleurd tekenpapier van 12 bij 12 cm
 2. potlood
 3. pastelkrijt of bordkrijt
 4. haarlak
 5. wit papier voor achtergrond
 6. lijm
Hans Innemee 2008Hans Innemee (1951) is een Nederlands kunstenaar. Hij  studeerde grafische technieken en werkte geruime tijd als tekenleraar.
Innemees werkt volgens de techniek van het monotypen. Een dun vel papier wordt op een met verf of inkt ingerolde glasplaat gelegd en dan wordt op de achterkant getekend. Met een aantal van deze tekeningen maakt hij zijn kunstwerk: hij scheurt onderdelen uit de tekeningen en plakt ze op collageachtige wijze op zelfgemaakt papier samen tot een nieuw werk. Inkleuren gebeurt met oliepastels.

Bekijk werken van Hans Innemee met de klas. Ontdek samen dat het lijkt alsof er een verhaaltje in het werk zit. Vraag de leerlingen welk verhaaltje bij hen opkomt als ze de werken bekijken.Bespreek de kenmerken van het werk van Innemee: 
 1. Tekeningen van dieren.
 2. Simpele vormen.
 3. Geen details. 
 4. Weinig kleuren.
 5. Zwarte omlijning. 
 6. Eenvoudige achtergrond. 
 7. Tekst/titel onder de tekening. 
De opdracht luidt: bedenk een verhaaltje dat je in drie stappen kunt vertellen. Teken dit op drie blaadjes en kleur het in met pastelkrijt. Werk in de stijl van Hans Innemee.

Plak de drie werkjes op een groter vel. Bespuit het met haarlak. Schrijf met potlood in zo weinig mogelijk woorden de tekst van het verhaaltje wat je had bedacht, onder de tekeningen. 

Door leerlingen van groep 6

Met dank aan Hans Innemee voor de toestemming zijn werk op dit blog te plaatsen en zijn lovende woorden voor het werk van mijn leerlingen! 

1 opmerking: