zondag 29 mei 2011

De zeilbotenrace


Benodigdheden:
  1. twee vellen wit tekenpapier  
  2. schuurpapier
  3. plakkaatverf blauw, groen en wit
  4. brede kwast
  5. gekleurd papier
  6. bruin inpakpapier (groentezak)
  7. lijm
  8. blauw papier A1 formaat

Spuit strepen verf in blauw, groen en wit op een schoteltje. Leg een vel wit tekenpapier voor je. Beschilder een vel wit tekenpapier met plakkaatverf. Meng de kleuren niet op het schoteltje, maar doe steeds twee of drie verschillende kleuren aan de kwast. Schilder in een golvende beweging. Laat dit vel drogen.
Neem het tweede tekenvel. Knip een stuk schuurpapier van 8 cm hoog en plak dit onderaan het vel. Scheur het geverfde blad in golvende stroken. Scheur de rechte kanten van de eerste en laatste strook ook, zodat alle stroken twee golvende kanten hebben.
Leg de stroken overlappend op het tekenvel en plak dan de korte zijkantjes vast.
Knip uit bruin papier (groentezak o.i.d.) zeilbootjes. Zorg ervoor dat de zeilbootjes naar boven toe steeds kleiner worden. Knip masten uit het bruine papier en zeilen uit gekleurd papier. Plak de bootjes tussen de golven, en plak daarbij tegelijk de golven vast. Plak de zeilen en masten op de golven.
Plak de werken naast elkaar op een vel blauw papier (A1) voor een mooi groepswerk. Wil je geen groepswerk, plak dan een blauwe strook bovenaan je eigen werk.

Door leerlingen van groep 6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten