woensdag 19 januari 2011

Help, ik val!

Door Seda en Yara, groep 7

Benodigdheden:
 1. wit tekenpapier A4 formaat
 2. kleurpotloden
 3. gekleurd papier voor achtergrond

Sportschoenen hebben tegenwoordig prachtige zolen. Soms zijn de zolen nog mooier dan de schoenen zelf! Deze tekenopdracht gaat over de onderkant van schoenen en de binnenkant van handen. Vertel de klas een verhaal over een eng monster. "Stel je voor dat een vreselijk eng monster op je afkomt. Het monster is vele malen groter dan jij en loopt hard. Je schrikt en probeert achteruit te rennen. Dit lukt niet en je valt op je billen. Het monster buigt zich over je heen en je probeert met je handen af te weren …. " Dit moet getekend worden. Teken twee grote schoenzolen op circa de helft van het vel. Versier de schoenzolen met mooie patronen. Teken hierboven de binnenkant van twee handen met de duimen naar elkaar toe. Pas op, dit is lastig: als je je handen van de binnenkant bekijkt, wijzen de duimen namelijk naar de buitenkant! Teken tussen handen en voeten je lijf. Dit lijf is uiteraard veel kleiner, want je voeten en handen steken immers uit? En vergeet niet een uitdrukking van schrik op het gezicht te tekenen: mond open en grote ogen! Kleur alles in met kleurpotlood. Plak het werk op een gekleurd achtergrondvel.

Door Carlos, groep 7

4 opmerkingen:

 1. Deze site is werkelijk prachtig. Ik maak er veel gebruik van. de kinderen werken met simpele materialen en leveren echt kwaliteit af. De maakster verdient een standbeeld (in papier maché)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jacquelien,
  hartelijk bedankt voor het gebruiken van je opdracht!
  Samen met een medestudent op de pabo hebben we jouw opdracht als lesidee gebruikt. Deze moesten we filmen, de resultaten zijn geweldig geworden!

  Vriendelijke groeten,
  Leonie en Andreas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat jullie het gefilmd hebben! Als je foto's voor me hebt van de resultaten van de kinderen, zou je me erg blij maken!

  BeantwoordenVerwijderen