vrijdag 3 december 2010

Kerstengel

Benodigdheden:
  1. patroon engel
  2. karton in roze, wit en een kleur naar keuze
  3. carbonpapier
  4. twee wiebeloogjes
  5. vier splitpennen
  6. wol
  7. rode stift
  8. glitter
  9. lijm
  10. schaar

Patroon: klik, print en vergroot op kopieerapparaat

Gebruik carbonpapier om het patroon over te nemen. Het hoofd, de handen en voeten op roze karton, de vleugels op wit en het jurkje en de mouwen op een kleur naar keuze. Denk eraan dat de mouwen twee keer moeten worden uitgeknipt, waarvan een in spiegelbeeld. Knip deze onderdelen uit. Neem het patroon van de zak van de jurk over op gekleurd papier en knip deze ook uit. Plak de zak op het jurkje.

Plak de handen ongeveer een halve cm onder de mouwen. Prik gaatjes in het jurkje en de mouwen en maak de mouwen met splitpennen aan het jurkje vast. Plak de vleugels aan de achterkant van het jurkje vast; plak daarbij niet op de mouwen. Plak het hoofd met iets overlap op het jurkje. Plak de wiebeloogjes op en teken een neus en mond.

Knip twee draadjes van ongeveer 7 cm. Prik twee gaatjes onderin het jurkje en doe er splitpennen in. Maak de draadjes achter aan de splitpennen vast. Plak de voeten aan deze benen.

Knip korte draadjes voor de haren en plak deze vast. Neem een wat langer draadje dat dienst kan doen als ophanghaakje. Versier het jurkje en de vleugels met glitters en sterretjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten