zaterdag 31 oktober 2009

Verjaardagstaart

Door leerlingen van groep 1/2
Benodigdheden:
  1. zoutdeeg
  2. kwasten
  3. verf
  4. verjaardagskaarsjes
Zoutdeeg recept:
  • 2 kopjes bloem
  • 1 kopje zout
  • 1 kopje water
Doe de bloem en het zout in een beslagkom. Voeg een half kopje water toe en mix. Voeg meer water toe als het deeg te droog is. Haal de deegbal uit de kom en kneed het op een gladde ondergrond. Voeg eventueel nog druppels water toe, maar zorg dat het deel niet plakkerig wordt. Laat het deeg 20 minuten staan voor je ermee gaat werken. Niet gebruikt deeg kan tot een week in de koelkast bewaard worden. Sluit het dan wel luchtdicht af. Brooddeeg kan aan de lucht gedroogd worden. Wil je dat het sneller gaat, zet het dan in de oven op 100 graden. Om te voorkomen dat de bovenkant donkerbruin wordt, kun je het afdekken met aluminiumfolie. Hoe ziet een verjaardagstaart eruit? Welke vorm krijg je als je een ronde taart in punten snijdt? Elk kind maakt zijn eigen taartpunt van zoutdeeg. Maak een gaatje bovenin de punt waar na het bakken het kaarshoudertje in moet. Na het bakken worden de bovenkant en de achterkant van de taartpunten geverfd met plakkaatverf. Eventueel kun je het laten lakken met blanke vernis, zodat het mooi gaat glimmen. Zet de kaarsjes op de taartpunten en leg dan alle punten samen op een mooie taartschaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen